Er menn bedre enn kvinner?

Er menn bedre enn kvinner?

Ja, litt floskel. Men pytt pytt. Det er høyaktuelt med "menn versus kvinne", og kjønnsdebatten slår med høye bølger i redaksjoner og blant nett-troll. "Han" "hun" "hen"…

Vi hadde ikke mer enn lansert Wild at Heart Norge før første kommentar kom: "Er dette ironi?". Fra en kvinne. Det var ikke vondt ment. Det var et reelt spørsmål.

NEI. Wild at Heart er ikke ironi, det er et sårt tiltrengt hjelpemiddel for menn i Norge. Eller for å holde oss til "mannespråk": Et verktøy

"Godt verktøy er halve jobben" sies det. Og det stemmer. 

Wild at Heart er et godt verktøy, for menn som ønsker å være "sanne menn".

Men det kan høres skummelt ut. For dem som har vært under press fra menn som bruker sin styrke til å true og skade. For dem som har opplevd menn som trykker ned.

Dét er feil bruk av mannens styrke.

Mannen har styrke. Han har mot. Han har villighet til å ta risiko. Han vil beskytte. Han vil forsørge. 

Hvis du har opplevd det motsatte, så er det fra en mann som ikke er "sitt sanne jeg". Altså ikke sann mann. (les videre)

Så kom neste spørsmål: 

Er menn bedre enn kvinner da?

La meg slå fast følgende: Vi mener at menn og kvinner er like mye verdt, og vi liker at både menn og kvinner er ledere i menigheter etc. Vi mener at menn ikke er bedre enn kvinner.

Men vi mener at kvinner fortjener å ha sanne menn ved sin side.

Vi mener at barn trenger å ha sanne menn som omsorgspersoner, hjelpere og forbilder.

Vi mener at menn trenger å ha sanne menn ved sin side.

Vi sloss ikke mot kvinner,
men for at menn og kvinner kan være sine sanne jeg. Det vil alle trives med. Vårt fokus i Wild at Heart er å hjelpe menn. Være en trygg plass for at menn kan bli sitt sanne jeg. Om noe, så er det å sloss for kvinner.

Likestilling = alle er like?

Noen trekker frem at alle er like. 

Det mener vi er feil. Ja, kvinner og menn er like mye verdt. Men vi er langt fra like. Menn og kvinner er forskjellige. Både biologisk, tankemåte, væremåte og egenskaper. Vi er skapt slik.

Det er nesten skummelt å nevne det. For i det er politisk ukorrekt å si. Men vi mener det. Det er en frihet i det, for både kvinner og menn.

Menn er oftest bedre på sine kjerne-egenskaper, og likeså er kvinner bedre på sine kjerne-egenskaper. Både maskulinitet og feminitet er viktig. Dét gir et komplett samfunn, og et mer komplett bilde av hvem Gud er. 

Mennesker er like mye verdt, uansett hvilket kjønn vi er, eller hvilke egenskaper vi har. 

Så kom det tredje spørsmålet:

Men hva er en "sann mann" da?

En sann mann: En mann som lever ett liv (ikke dobbelt-liv), som er troverdig, trofast, pålitelig, i kjærlighet, ekte, tør å ta risiko  (satse, gå for det Gud har lagt ned i ham), beskytter og tar kampen for sin familie, de og det som står ham nær. 

Beste forbildet vårt er Jesus. Han var sann mann. Han elsket menneskene rundt seg, hatet det som ødela (for) dem, tok kampen han skulle ta etc.

En sann mann gjør samfunnet til et bedre sted å leve, for alle med gode hensikter. Dette er en mann som en kvinne ønsker å dele sitt liv med.

Hvorfor er det av og til vanskelig å være slik?

Det som gjør at noen menn ikke er sanne er f.eks vonde opplevelser, traumer, erfaringer som har gitt mannen "sår". 

Dette gjelder alle menn.

Menn med sår vil sette opp en fasade. F.eks være "tøff", "barsk" og ikke tørre å vise sårbarhet.

Eller være apatisk, "tøffelhelt" og slik.

I begge tilfeller en skadet mann som lever et liv han ikke er skapt for. 

Alle menn har en eller annen grad av dette. 

Kvinner og menn er begge svake for dette. Menn er kanskje svakere, for vi er ikke alltid så flinke til å behandle det. Vi forsøker å skjule det. For det er vondt, og føles sårbart. Vi er ikke så flinke til å gjøre oss sårbare. 

Det handler ikke om å være "blaute" (bløte), men sanne.

Wild at Heart gir håp

Vi er til for oss menn som ønsker å finne tilbake til sitt sanne jeg. Det er noe vi menn stadig må gjøre. I løpet av livet kommer det "trøkker". Det kommer slag. Det kommer tap. Det kommer sår.

Tiden leger ikke alle sår. Det er en løgn. 

Så hvis du ikke vet hvordan du behandler sårene (husk "verktøyene" jeg nevnte over), så vil du til slutt ha det vondt "et eller annet sted". Ofte ubestemmelig. Men det kan dukke opp når som helst. Helst når du ikke aner det.

Som sinne, raseri, apati, en uforklarlig tristhet (depping), lysten til å ikke leve lenger, forakt for mennesker, følelsen av å være avvist, følelsen av å være ensom - eller en annen reaksjon som er helt irrasjonell.

Men det er ikke nødvendigvis det sanne deg.

Årsaken er ofte såret. 

Da er det godt å vite at det kan leges. Du kan ikke "skjerpe det" vekk, men såret kan leges. Da blir du igjen en hel mann. En mann som lett kan leve sant. En sann mann.

En mann som er ettertraktet. På jobb, i tjeneste og hjemme. Fordi du er helere. 

Vi har opplevd det selv, og vil gjerne dele det med deg.

Bli med på Boot Camp!

- Opplev gleden og friheten av å høre ekte liv. Kjenne deg igjen i hva menn sliter med. Hva menn tenker på. Få tillatelse til å være mann. Være vill i hjertet. For det er slik vi er skapt til å være.

Tro meg, det gjør godt for oss.

Og få verktøyene du trenger for å gi deg selv og dine en bedre hverdag.

Du kan leve fri, som mann!

Med ekte maskulinitet. Med god samvittighet. Der du vet hva din plass er, og der du kan fylle den med hele deg. 

Som sønn. 

Levende.

Livlig.

Ekte.

Mann. 

Bli med du også! (les mer)Til deg som kone:

Ønsker du å gi mannen en god gave? 

Send ham på Boot Camp. Til en trygg, røff og mannlig atmosfære der mannehjerter åpner seg, tar imot Guds kjærlighet og ofte kommer hjem i "en forbedret utgave". 

Meld ham på her (anbefaler å spørre ham først )