Er The Shack virkelig teologisk korrekt?

Er The Shack virkelig teologisk korrekt?

Dere som har vært med på Boot Camp har lagt merke til at vi bruker mye film til å fortelle din historie, og å vise elementer fra Guds Rike. 

Vi er glad i gode filmer! Fra Hollywood. Action, drama og humor. 

I april ble noen av oss invitert til før-premieren av The Shack, og vi kan allerede nå avsløre at vi sterkt anbefaler filmen. Den er virkelig god. Ikke bare historien, men også filmteknisk holder den mål.Kvalitet

Mange "kristne" filmer er dårlige filmteniske, og har middelmådige skuespillerpresentasjoner. Men i "The Shack" spiller de troverdig, med innlevelse og klarer å formidle budskapet godt.

Stinker teologien?

Så hva er budskapet? Er det teologisk holdbart?

Både ja, og nei.

Det er i hovedsak den til de grader ikke-religiøse måten å presentere pappa Gud på som jeg digger. Så langt fra klisjeen som mulig.

Hvis man har interesse av det kan man plukke en del av filmen fra hverandre med teologiske viderverdigheter. Men teologi er ikke hensikten med filmen. 

Hensikten

Hensikten med boka, skrevet av William P. Young, var ikke å publiseres for alle. Den skulle ikke publiseres i det hele tatt. Den var skrevet som en julegave til forfatterens seks barn. Kun for å prøve å formidle til dem den personlige reisen han har hatt med Gud, og den relasjonen han opplever å ha med Gud. 

Det er også stikkordet som er viktig å være klar over: "Relasjon".

Relasjonen du kan ha
The Shack er ikke skrevet for å være teologisk korrekt, men for å få frem den nære og frivillige relasjonen Gud ønsker å ha med hver enkelt av oss. 

Gud er tre. I Bibelen kalt "Treenigheten" og "Pappa Gud", "Jesus" og "Den Hellige Ånd".

I The Shack kalt "Papa", "Jesus" og "Sarayu".

En Afroafrikansk KVINNE, en mann fra midtøsten, og en asiatisk kvinne.

Dette er virkelig ikke teologisk korrekt. Og det er heller ikke hensikten. Hensikten er å åpne opp øynene dine for hvem Gud egentlig er, og hvor nær han vil leve deg.

Hva handler The Shack egentlig om?

Gjennom historien blir vi presentert for en mann, Mack, som elsker sine barn og sin kone, er nysgjerrig på Gud. Men på ingen måte nær ham. Han tenker at Gud er en gammel streng mann som leter etter feil.

Så feil kan man ta. 

I et av livets glade øyeblikk skjer det som ikke skal skje. Mørket trenger seg på. Mack mister gleden i livet. Livet suger.

Så kommer et brev. Fra "Papa".

"Papa" inviterer Mack tilbake til skuret der han fant sin datter drept av en gal mann, og der starter resten av hans fremtid.

På samme måte som Gud inviterer enhvér person på en reise for å finne seg selv.

På en fantastisk måte får man vite hvorfor det finnes vondt og ondt i verden når Gud er God. 

Man får vite hvor høyt elsket man er, og i tillegg får man bli med på en vakker, brutal og morsom historie.

Det er fritt for klisjeer. Fritt for religiøsitet. Og med en mengde frihet.

Se filmen - og gjør deg opp en mening!